Enkel og rask fakturering med EHF - Elektronisk handelsformat

Enkel og rask fakturering med EHF - Elektronisk handelsformat

I Cretica Faktura har du muligheten til å levere faktura og kreditnotaer i mange forskjellige formater. For mange foretak er det fremdeles helt vanlig å sende salgsdokumentet til kunden på e-post eller ved å skrive ut og postlegge.

Et annet leveringsalternativ som blir vanligere er EHF. EHF står for Elektronisk Handelsformat og er en standardisert måte å sende et salgsdokument på. Ved å bruke EHF vil salgsdokumentet bli sendt elektronisk rett til mottakerens økonomisystem.

Bruken av EHF er stigende, og i starten av februar 2016 er det rundt 70000 norske virksomheter som kan motta EHF. Dette tallet er stigende. Skal du sende salgsdokumenter til det offentlige har det siden 2012 vært et krav at om at det skal skje i EHF formatet.

Det er selvsagt flere fordeler forbundet med å sende en faktura eller en kreditnota i EHF formatet. Det er mindre manuell behandling av salgsdokumentet, dermed minker sjansen for det oppstår feil under faktureringen. Kunden mottar salgsdokumentet rett inn i sitt eget økonomisystem. I tillegg sparer en tid og ressurser, og som en ekstra bonus er en med på å spare miljøet.

I Cretica Faktura kan du selvsagt enkelt sende en faktura eller en kreditnota i EHF formatet om du ønsker det, og det er ikke mer avansert enn å lage en "normal" faktura. Det avanserte har vi tatt oss av.

Alle som bruker Cretica Faktura har muligheten til å sende EHF til sine kunder. Det er forbundet en liten kostnad med dette, denne vil varierer avhengig av hvilke abonnement du har.