For å motta betaling enda raskere for dine fakturaer kan du benytte Cretica Fakturas nettbetalingsløsning. Denne løsningen krever at du har en brukertilgang til Stripe, som tilbyr betalingskortløsninger. Stripe er mye rimeligere enn mange andre korttilbydere på markedet, og er enkel å ta i bruk. Nettbetalingen vår støtter på nåværende tidspunkt kun betaling gjennom Stripe systemet.

Opprett konto hos Stripe.

Gå til Stripe for å opprette en brukerkonto. Du må da legge inn en del informasjon slik som firmanavn, bankkonto, mva informasjon osv. Etter at dette er gjort må du sette opp Stiipe kontoen din slik at du kan motta betalinger gjennom Cretica Faktura systemet.

1. I Stripe, naviger til seksjonen Developers->API Keys, der får du opp to nøkler. Disse nøklene skal du senere sette inn i innstillingene i Cretica Faktura.  Ta derfor vare på disse.

2. Under den same seksjonen Developers har du et valg som heter Webhooks. Der skal du legge til nettadressen som skal bli brukt under betaling. Trykk derfor på knappen Add endpoint.

I skjermen som åpnes legger setter du Endpoint Url til https://www.cretica.no/invapp/payments/webhook, og under events send legger du til checkout.session.completed. Avslutt med å trykke Add Endpoint.

3. Trykk på nettadressen som du ser i bildet over. I den nye skjermen som åpnes har du et valg som heter Signing secret, den inneholder en verdi som starter med whsec_, ta vare på denne.

Innstillinger i Cretica Faktura

Før du setter i gang med nettbetalingen må du aktivere mulighet for dette under Brukerinnstillinger -> Utvidelser.
Åpne opp den aktive firmaprofilen og velg så Firmainnstillinger -> Nettbetaling.

Du skal nå legge inn verdiene som du fikk fra Stripe.

Legge til en beskjed i e-post

Du kan legge inn beskjed nederst i e-posten om at kunden kan betale fakturaen online ved å følge en link. Det er nødvendig at koden [%INV.NETURL%] er med. Denne koden byttes ut til adressen som kunden må besøke for å se fakturaen.
Videre plasseres teksten som blir generert ovenfor inn i e-postmeldingene som sendes ved utsending av faktura. Under menyvalget Faktura -> Beskjed legger du inn koden [%URL.NETPAY%].

Oppretting av faktura

Du oppretter en faktura som vanlig, men under varelinjene er det nå kommet opp ett nytt valg.

Huk av for at du tillater at den aktuelle fakturaen skal være tilgjengelig for kunden på nettet. Fullfør deretter opprettingen av fakturaen som vanlig.
Kunden får en e-post med referanse til betalingsløsningen for denne fakturaen. Kunden kan velge å betale fakturaen med kredittkort.

Viktig og huske på:

Alle fakturaer som du velger å gjøre synlige på nettet kan bli sett av alle, men nettadressen gjør det nesten umulig å gjette seg til hvor den ligger.
For å beskytte kundeinformasjonen bedre kan du i innstillinger unngå å huke av , da vil kun betalingsskjermen komme opp og utenforstående vil ikke kunne se hvem fakturaen tilhører.